Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Cubase a Lexicon Lambda

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vyhlídka



Založen: 10.12.2013
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2013 12:45 pm    Předmět: Cubase a Lexicon Lambda Citovat

Dobrý den.
Mám menší problém. Pořídil jsem si:
klávesy studiologic VMK188plus
externí zvukovou kartu Lexicon Lambda
program Cubase LE5

Jsem začátečník takže se mi prosím nesmějte. Klávesy mám propojené MIDI kabelem do zvukovky. Jak mám nastavit Cubase aby mi to fungovalo? Lépe řečeno, ať nastavuji cokoli tak mi do programu nechodí žádný signál.
Díky za odpovědi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jiripospisil



Založen: 27.11.2017
Příspěvky: 5
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne březen 10, 2019 1:51 am    Předmět: Nastavení zvukovky Lexicon Lambda v Cubase Citovat

Cubase LE5 je již hodně zastaralý. Jeho jedinou výhodou je, že je zdarma dodáván se zvukovou kartou Lexicon Lambda. Doporučuji Vám proto, aby jste upgradoval na nejnovější verzi Cubase 10. Co se týče zprovoznění zvuku v Cubase s touto zvukovou kartou můžu Vám doporučit následující postupy: Nejdříve si stáhněte nejnovější ovladače pro zvukovou kartu ze stránek Lexiconu. To provedete tak, že do vyhledávače např. www.google.cz zadáte řetězec - download drivers Lexicon Lambda. Rozbalte stažený archiv , připojte zvukovku k USB portu a nainstalujte stažený ovladač. Pak spusťte Cubase, tak aby se zobrazil editor stop. V menu nastavení (Device) skontrolujte zda se Lambda zobrazuje v seznamu audio zařízení a že je nastavena jako aktivní. Může se stát, že zvukovka nebude fungovat s Asio ovladačem obsaženým v jejích ovladačích. V tom případě přepněte na Asio ovladač obsažený v Cubase. Možná že bude nutné tento ovladač stáhnout nový ze stránek Steinbergu. To provedeme tak jak je uvedeno výše u ovladače zvukové karty s tím rozdílem, že zapíšeme název námi hledaného ovladače. Pokud zvuk přesto nezprovozníme je jěště nutné zkontrolovat položky vstup a výstup, které se nachází nad editorem zvukových stop. Klikneme na položku vstup a zde na tlačitko add Bus a přídáme kartu do seznamu zařízení, tak aby byla jako aktivní zvuková karta. To stejné provedeme na výstupu. Pokud jsme vše provedli správně, zvuk by se měl zprovoznit.
_________________
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: ne březen 17, 2019 10:12 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,

Studiologic je pouze řídící klaviatura vysílající MIDI data. Nevysílá žádný zvuk. Ten musí přijít z Cubase a nějakého virtuálního nástroje. Pokud si pamatuji, Cubase 5 obsahovala HALion One. Přidejte tedy Instrument stopu a vyberte HALion One.

Poté nahrajte MIDI data a mělo by to fungovat (pokud máte nainstalovaný ovladač, jak bylo zmíněno). Osobně bych na ovladače Lexicon nespoléhal a místo nich rovnou použil ASIO4ALL.

S aktualizací na současnou Cubase LE 10 bych též souhlasil.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 22
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: út březen 19, 2019 9:00 am    Předmět: Citovat

Nechci vypadat jako prudič, ale všimli jste si, že ten dotaz je z prosince 2103? Wink Za těch 5 let to asi dotazující vyřešil, si teda myslím. Very Happy
Tak aspoň odpověď pro jiné co se setkali se stejným či podobným problémem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: út březen 19, 2019 10:43 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
nevšiml. Very Happy

Ale jestli je dotaz vážně z roku 2103, jak píšete, tak ta Cubase už je 94 let stará. To by už vážně chtělo aktualizovat. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 22
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: út březen 19, 2019 10:48 am    Předmět: Citovat

Tak teď jsem tomu dal korunu. Very Happy Very Happy Very Happy Že by psal z budoucnosti.
Samozřejmě jsem myslel 2013. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com