Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Latence

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 175

PříspěvekZaslal: ne červen 28, 2020 5:42 pm    Předmět: Latence Citovat

Dobrýden přeji.

Docela mě trápí poslední dobou taková zvláštní věc. Založím si projekt, začnu nahrávat a všechno je v pohodě. Ale vrátím se k projektu řekněme za týden, a když chci nahrávat kytaru s nějakým pluginem, tak je tam dat velká slyšitelný latence a nahrávání je fakt nemožný. Systém hlásí, že na vstupu je latence 3,9 ms, na výstupu 3,6 ms a bufer mám nastavený na 32 samplů což je minimum. Ale i tak je to dost slyšet. Jedinné řešení je nemonitorovat přes Cubase ale přes mix zvukové karty, ale tam zase neuslyším zkreslenou kytaru. V nedostatku RAM taky problém nebude mám 16 Gb, a disk SSD.

Poradíte prosím?

Edit: Četl jsem příspěvek kousek níže na stránce. Nevím jak kolegovi, ale mě se to stává i u rozpracovaného projektu, kde mám zatím 3 stopy a pouze Halion co je dodáván spolu s Cubase, stopu s bicími SSD 5 Free a chtěl jsem nahrát kytaru. A úplně divný bylo, že to zpoždění bylo slyšet i když jsem na stopě nahrávané kytary neměl žádný plugin. Sad
_________________
Cubase 10.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1869

PříspěvekZaslal: út červen 30, 2020 9:27 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
většina plug-inů potřebuje nějaký čas na zprocesování signálu. Proto se zpoždění objevuje i na stopách s plug-iny. To, co ukazuje Cubase jako vstupní a výstupní zpoždění (Latency) není skutečné zpoždění přes projekt s plug-iny.

V MixConsole Cubase > Setup Window Layout můžete aktivovat pole Channel Latency. Zde pak uvidíte zpoždění na křadém jendom kanálu. Pokud chcete nahrávat do Cubase bez zpoždění, můžete aktivovat tlačítko Constrain Delay Compensation. To funguje tak, že Cubase dočasně vypne plug-iny na stopách, které jsou připraveny k záznamu (Record Enabled) a je zapnutý Moitring, pokud tyto plug-iny produkují nějaké zpoždění. Ostatní stopy a plug-iny zůstanou nedotčené. Nevýhoda ovšem je, že byste během záznamu (resp. monitoringu) opět slyšel signál bez zkreslení kytary.

Pro možnost nahrávat s efekty jsou k dispozici efektové jednotky přímo na zvukových kartách. Tyto zpoždění nemají. Problém samozřejmě je, že se obvykle jedná o jiný efekt, než jaký ve výsledku v mixu použijete. Ale pro přibližnou představu výsledného zvuku během záznamu to obvykle stačí.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 175

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2020 11:46 am    Předmět: Citovat

Zdravím.

Jak jsem již psal minule, četl jsem podobné téma které je několik o několik řádků níže a cítím se dost blbě, že zakládám téma skoro duplicitní.

Problém je v tom, že když se vrátím k rozpracovanému projektu, tak i když budu chtít nahrát úplně čistou kytaru, jenom prostě píchnutou do zvukovky, tak to zpoždění bude prostě nehratelný.

S tím nahráváním přes efekty zvukové karty je to dobrý nápad, akorát si nejsem jist, jestli moje Audient iD 14 takovouto funkcí disponuje, protože jsem to nikde nenašel. Ale třeba jsem se jen špatně díval.
_________________
Cubase 10.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1869

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2020 4:34 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
možná by bylo lepší pokračovat v původním vláknu a nebo alespoň poslat odkaz, abychom nemuseli opakovat vše znovu...

V rychlosti jsem koukl na webovou stránku Audient 14, nezdá se, že by toto zvukové rozhraní mělo k dispozici DSP jednotku.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jakodel



Založen: 9.4.2011
Příspěvky: 175

PříspěvekZaslal: ne červenec 05, 2020 9:13 am    Předmět: Citovat

To vlákno je tady https://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=9360.

Bohužel jsem si ho všimnul až po založení mého. Sad, ale i tak je rozdílné, protože kolega tam řeší plugin, a já i nahrávání bez pluginu.
_________________
Cubase 10.5
Wavelab 8.5
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1869

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2020 11:36 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
děkuji za odkaz, ale v podstatě je to každé jiný problém.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com