Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

M-Audio CODE 25 - nastavení v Cubase

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cervo



Založen: 15.3.2016
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2021 12:54 am    Předmět: M-Audio CODE 25 - nastavení v Cubase Citovat

Ahoj chlapi!
Prosím o radu. Nastavoval jsem v Cubase nový MIDI mix (Behringer) a něco jsem někde domrvil. Přestaly mi hrát klávesy M-Audio CODE 25. Kontrolky blikají, i měřáky ukazují funkci a zvuk nikde. Už jsem několikrát procházel nastavení, ale na nic jsem nepřišel. Nevím, zda s tím má nějakou spojitost to, že nejde zvuk ani při kliknutí na klávesu v MIDI editoru...? Zahraje to jenom při zápisu tužkou. A v jedné oktávě některé klávesy přepínají stopy a zobrazení levého postraního panelu. V Abletonu vše funguje normálně. Můžete někdo, prosím, poradit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1076
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá únor 19, 2021 8:30 am    Předmět: :-) Citovat

No a monitoring na příslušné MIDI stopě (která je naroutovaná do VSTi předpokládám) máš aktivní?

A zkontroloval bych, zdali v Devices - Device Setup v části Remote Control nemáš někde uvedeno MIDI rozhraní poplatné CODE 25.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cervo



Založen: 15.3.2016
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2021 12:03 am    Předmět: Citovat

Monitoring aktivní mám. A MIDI rozhraní poplatné CODE 25 jsem nikde nenašel. Je to divné, klaviatura ve VST nástrojích hraje, ale klávesy nic. Zkusil jsem zapojit i klávesy, které jsem používal dříve a taky nehrály. Je to někde v nastavení, dneska jsem to hledal čtyři hodiny a jsem z toho tumpachový.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1076
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2021 12:57 am    Předmět: :-) Citovat

Musí tam to MIDI rozhraní být. Pokud ne, CODE25 nemluví s počítačem. Co na to Správce zařízení? Zjevně to bude obecné (viz pokus s druhými klávesami). Předpokládám USB připojení nebo USB/MIDI převodník na klasický MIDI DIN?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cervo



Založen: 15.3.2016
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: po únor 22, 2021 11:24 pm    Předmět: Citovat

Pavle, opět jsem to zkoušel nastavit, ale nedaří se mi, nende to. Nemohl by ses ke mně připojit přes TeamViewer a mrknout na to? Pak bych sem dal výsledek pro případné neznalce, jako jsem já. Samozřejmě zaplatím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cervo



Založen: 15.3.2016
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: út únor 23, 2021 12:28 am    Předmět: Citovat

Tak už jsem to rozlouskl. Zakopaný pes je v jednom z těch kulatých MIDI káblů. Je asi mírně vadný, protože měřáky ukazují signál, ale zvuk nejde. Vyměnil jsem kuláče za USB a klávesy hrají. Takovou kravinu bych za tím nehledal. Ale moje chyba, měl jsem to vyzkoušet hned na začátku Smile Každopádně, Pavle, mockrát díky za rady a snahu pomoci!

A ještě dotaz. Pitch kolečko mi přehazuje stopy, místo aby ohýbalo tón a modulační mlčí úplně. Není někde nějaký návod na nastavení těch všemožných čudlíků a koleček?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1076
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út únor 23, 2021 12:12 pm    Předmět: :-) Citovat

Ahh - tys to měl přes externí převodník - na to případně nezapomínat zmínit (pak bych nepátral po absenci CODE25 rozhranní Very Happy).

Hele, můžeme se na to kouknout, TeamViewer jsem sice pouštěl naposledy nějak asi před Vánocema, ale proč by ne. Dneska bych si našel čas, tak si řekni. Kdyžtak cinkni nebo WhatsApp (606709340).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cervo



Založen: 15.3.2016
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2021 12:38 am    Předmět: Citovat

Omlouvám se, dostal jsem se k tomu až teď. Zítra Ti zavolám a domluvíme se. Každopádně moc děkuji za ochotu!🙂
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1076
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2021 9:04 am    Předmět: :-) Citovat

Jojo, v pohodě - však z toho se nestřílí Very Happy

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com