Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Upgrade WaveLab LE

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Wavelab
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: čt duben 22, 2021 5:21 pm    Předmět: Upgrade WaveLab LE Citovat

Dobrý den,
moje tápání začalo nákupem WaveLab Cast jako up z WaveLab LE7, jehož licenci nemám na USB eLicencer, ale jako plnou verzi v Soft-eLicencer, a který mohu normálně spustit.
Zkoušel jsem tuto licenci přetáhnout na USB, jak je to popsáno na stránkách Steinberg, ale bez výsledku.
Při zadání Access Code WL Cast do příslušného okna Control Centr, je na první pohled vidět, že to tam nebude pasovat, a hláška zní :
„The currently instaled version of the eLicencer Control software is too old“ a dále je žádost na instalaci poslední verze licenčního centra, což pochopitelně splňuji.
Půjde vůbec v této situaci nějak zprovoznit WL Cast ?
Děkuji za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po duben 26, 2021 8:07 am    Předmět: :-) Citovat

Jak mám rozumět tomu "bez výsledku"? Licence se nedá přetáhnout? Dá se přetáhnout (nebo to tak aspoň vypadá), ale nic se neděje? Jste si jistý tou eLCC verzí (aktuálnost)? Postup vypadá víc než jednoduše, takže mě právě zajímají tyto detaily..

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: po duben 26, 2021 5:18 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
1)
ukazatelm myši najedu v pravé části Centra na WaveLab LE7 (kde je po volbě Soft-eLicenser zobrazena jako jediná - mám jen jednu licenci tohoto typu), ale metodou "uchop a pusť" se nestane vůbec nic. Ukazatel se vůbec nezmění, jako kdybych žádné tlačítko myši nedržel, všechno zůstane jak bylo na svých místech.
Když nechám ukazatel na řádku nepřemístněné licence, akorát se objeví obláček "Full license", jako u kterékoli jiné licence v kompletním přehledu.
2)
na vršku Control Centra je uvedeno eLC Version 6.12.7.1288
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út duben 27, 2021 6:45 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm...aktuální je.

Ukazatel myši se nezmění ani na přeškrtnuté kolečko (jsem si to teď zkusil u sebe)? Prostě zůstane jen šipka? Zvláštní.... Já mám všechny licence na donglu, takže tohle nemohu vyzkoušet, ale minimálně mi funguje "uchopení" licence - pouze nemám šanci jí nikam přetáhnout (viz symbol ukazatele).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2021 12:15 pm    Předmět: Citovat

Ukazatel je stále jen šipka.
Taky mě je divné, že v okně pro vložení aktivačního kódu je připraven tvar 8 skupin po 4 "písmenech", a Steinberg mě poslel Access Code ve tvaru 5 skupin po 5 "písmenech".
Zkoušel jsem Akce Recover, Maintenance nebo Register all Licensers at MySteinberg. Akce proběhly, ale chování Control Centra se nezměnilo.
Ovšem k Steinberg Zero Downtime jsem odvahu nenešel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: st duben 28, 2021 3:44 pm    Předmět: Citovat

Teď jsem provedl pokus s prázdným USB-klíčem č.2 (mám ho doma v záloze nepoužívaný ).
Mezi USB-klíčem č.1 (všechny mé lic.) a USB č.2 mohu libovolně přemístňovat licence, takže úplně chromý Control Center není. Ovšem z SeL. to prostě nejde (viz víše).
Ještě uvedu celý obsah řádku: WaveLab LE 7 Steinberg, Local, SeL, Demo.
Je to vůbec řádná licence, i když ji to hlásí jako „Full“ bez časového omezení, a WL LE7 mohu normálně spustit ?
Není to snad nějaká žluklá demoverze ?
Záhadou mi je také ta nesrovnalost u vkládání aktivačního kódu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2021 10:35 am    Předmět: :-) Citovat

Hmm..tak teď už to je asi na Martina Smile (obecně na Steinberg Support).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: pá duben 30, 2021 11:16 pm    Předmět: Citovat

Takže to můžu napsat česky ! Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po květen 03, 2021 8:40 am    Předmět: :-) Citovat

Very Happy

Ještě mě napadá, po přečtení pár FB témat, zkusit spustit eLCC jako Správce. Jestli se to nebude chovat mravněji...

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 37
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2021 8:01 am    Předmět: Citovat

Ahoj Pavlii, vzpomínáš si na anabázi Ivan - Padshop na HF? Tam mu zabralo až odinstalování eLicenseru a následná nová instalace. I po aktualizacích tam chyba zůstávala. Nepomohlo by to?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: út květen 04, 2021 10:38 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,
odinstalaci a spouštění správcem jsem zkoušel už dříve, ale dnes mě napadlo použít AshampooUninstaler. Ten našel nějaké zbytky, které jsem mu svolil vyčistit.
Následná instalace (už je verze 6.12.7.1269) a spuštění správcem, ovšem na chování ani vzhledu ( okno pro aktivační kód ) eLCC nic nezměnilo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st květen 05, 2021 12:48 pm    Předmět: :-) Citovat

To je fakt nějaké divné...i kdyby licence neměla jít přesunout jinam, tak by se měl změnit kurzor na to přeškrtnuté kolečko.

Jsem vytěžen z nápadů.....

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: čt květen 06, 2021 5:47 pm    Předmět: Citovat

Právě jsem se tím konečně promotal.
Zaregistroval jsem si WL Cast tím kódem, který mi přišel po zaplacení UG WL Cast z WL7 LE. Na MySteinberg se mi ukázal aktivační kód, který pasuje do aktivačniho okna v ControlCentru. Po jeho vložení následovala upgrade licence s tím výsledkem, že stará WL7 LE se změnila na WL Cast (ve sloupku Soft-eLicencru), no a tu jsem si konečně „přešoupnul“ (najednou to šlo) na USB. Uf.
Standartně se to asi má dělat přez DownloadAssistant, nebo co.
Díky za doprovázení, i to má ve tmě význam.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1074
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt květen 06, 2021 9:14 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm - já Download Assistant nepoužívám, ale co jsem ho tak na přelomu roku v rychlosti skouknul, tak tam nejspíš ne. Software se registruje standardně na My Steinberg účtu.

Není to náhodou někde popsané? Cool Ale hlavně, že jste se tím prokousal k výsledku Smile

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
2930



Založen: 5.12.2010
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2021 12:04 pm    Předmět: Citovat

Určitě je to někde popsané, jako stohy dalšího.
Jestli správně chápu poučení z tak zamotaného nákupu, tak je nutné rozlišovat mezi Access Code a Activation Code. Což mě jaksi unikalo.
Nevspomínám si přesně, ale mám dojem, že mě v minulosti od Steinbergů chodily hned aktivační kódy, bez nějakého přístupového, ale tvrdit to nemohu. U Steibergu se pohybuji velice živelně Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Wavelab Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com