Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

recording
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st duben 13, 2022 3:14 pm    Předmět: :-) Citovat

Hmm - jen tak střelím od boku, že typ zvukovky na toto nebude mít vliv - ani v jedné z popisovaných metod.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
belo



Založen: 10.6.2010
Příspěvky: 124

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2022 5:27 pm    Předmět: Citovat

mixdown je to zdlhave to zmrazenie stopy je lepšie musim to vyskušať ,ale nerozumiem ako to myslel pavlii.......umelým zmnoženim fyzickym vstupu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: čt duben 14, 2022 10:00 pm    Předmět: :-) Citovat



Takto (například). První dva vstupy tam jsou dvakrát. Každému odpovídá Input Channel. Takže když do jednoho "In 1" vložím jako Insert FX nějaký třeba Amp simulátor a do druhého "In 1" nic, tak následně mohu do dvou audio stop nahrávat současně čistý a procesovaný signál - do každé stopy něco jiného.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
belo



Založen: 10.6.2010
Příspěvky: 124

PříspěvekZaslal: so duben 16, 2022 4:25 pm    Předmět: Citovat

skúšal som ale asi tomu nechápem vždy mi to nahrá čistý zvuk ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2022 9:37 pm    Předmět: :-) Citovat

Při vložení insert efektu do vstupního kanálu to nahraje efektovaný signál. Pokud i tahle nižší verze Cubase toto umí (předpokládám ale, že ano), tak děláš něco špatně. Zřejmě vkládáš efekt do nahrávané audio stopy - to alr nijak neovlivňuje záznam.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
belo



Založen: 10.6.2010
Příspěvky: 124

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2022 7:28 pm    Předmět: Citovat

vytvoril som 2 stopy ako v tom videu a ta Di stopa je vstupna tam som dal
simulator ..ako je inspector panel vstupy výstupy tam to maš ako prepojene
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2022 11:35 pm    Předmět: :-) Citovat

Tady cítím dost zásadní bariéru, kdy se prostě míjíme. Já to neumím líp popsat než tak, jak se věci v Cubase prostě jmenují. Inspektora jsem terminologicky vůbec nepoužil - bavím se o Input Channel (vstupní kanál) - přístupný z MixConsole.

Když pak mám vytvořené dva audio stopy, každá nahrává ze vstupu "In 1" (například - viz obrázek výše), ale jeden "In 1" je ze sběrnice "UR824_front" a druhý "In 1" je ze sběrnice "UR824_front 1", tak každá nahraje něco jiného - pokud do jednoho z těchto vstupních kanálů vložím efekt. Pořád se ale jedná o jeden a ten samý HW vstup, kam je připojená například kytara.

To je fakt takový problém studovat si i manuál?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
belo



Založen: 10.6.2010
Příspěvky: 124

PříspěvekZaslal: pá duben 22, 2022 8:55 pm    Předmět: Citovat

ja som ten simulator daval do tej vytvorenej audio stopy podla toho videa, čo bolo zle .... ale už som na to prišiel s tvojou pomocou Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1130
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá duben 22, 2022 10:40 pm    Předmět: :-) Citovat

Šikula ty! Obecně: cokoli se dává do audio stopy, tak není zaznamenané, jen aplikované "následně". Má to tedy smysl například pro "feeling", kdy ale budeš třeba chtít dál experimentovat se simulacemi, takže potřebuješ mít zaznamenaný pouze čistý signál.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
belo



Založen: 10.6.2010
Příspěvky: 124

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2022 6:21 am    Předmět: Citovat

jasne dakujem ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com