Midi Mapping CC 11 v Cubase12 Pro
Midi Mapping CC 11 v Cubase12 Pro
Poradi mi niekdo jednoduchy a zrozumitelny navod na premapovanie controleru Korg Nanokotrol2 aby mi zvoleny fader zapisoval v automatizacii midi povele. Napr moze byt hned ten prvy no stale mi hlasi ze ide na kanale 1.Ale ja by som ho chcel nech mapuje midi CC11 Expresion.A ten dalsi aby napr mapoval CC2 Breath control. tu je tutorial o tejto problematike no aj tak m ito nefunguje
https://www.youtube.com/watch?v=zUjVFNzMt_s
Nejak mam zmatok jak to nastavit. ci v Midi Remote alebo na stope.V nainastalovanom Programe Korg Control Editor mi to zase odmieta nacitat Nanokontrol2. Dakujem
Romes
https://www.youtube.com/watch?v=zUjVFNzMt_s
Nejak mam zmatok jak to nastavit. ci v Midi Remote alebo na stope.V nainastalovanom Programe Korg Control Editor mi to zase odmieta nacitat Nanokontrol2. Dakujem
Romes
- pavlii
- Kontaktovat uživatele:
:-)
No je potřeba poněkud rozlišovat:
MIDI Remote není o MIDI CC#, ale o poněkud jiných zprávách. Nicméně vznikají tak automatizační stopy a tyto lze konvertovat na data MIDI CC#
Nejideálnější je nastavení všech parametrů na konkrétním kontroleru, čili aby požadovaná data byla již vysílána do MIDI. Kanál s tím nijak nesouvisí podstatné je to číslo MIDI CC#
Pokud toto daný kontroler neumožňuje, tak bych osobně (ve verzi Cubase Pro) volil MIDI Input Transformer, který příchozí MIDI data v reálném čase převádí na jiné. Čili zde by bylo jedno jednoduché pravidlo: příchozí MIDI CC# převést a zapsat do MIDI stopy jako požadovaný MIDI CC#.
P.
MIDI Remote není o MIDI CC#, ale o poněkud jiných zprávách. Nicméně vznikají tak automatizační stopy a tyto lze konvertovat na data MIDI CC#
Nejideálnější je nastavení všech parametrů na konkrétním kontroleru, čili aby požadovaná data byla již vysílána do MIDI. Kanál s tím nijak nesouvisí podstatné je to číslo MIDI CC#
Pokud toto daný kontroler neumožňuje, tak bych osobně (ve verzi Cubase Pro) volil MIDI Input Transformer, který příchozí MIDI data v reálném čase převádí na jiné. Čili zde by bylo jedno jednoduché pravidlo: příchozí MIDI CC# převést a zapsat do MIDI stopy jako požadovaný MIDI CC#.
P.
Jo dik ano to som pospletal ja viem ine je midi remote a ine je mapping CC# control.
Ale problem bol umna zasadny ze som netusit ze korg vyzaduje mat naistalovane ovladace v prvej stranke zoznamu zariadeni.
Potom ho necita
Treba pouzit utilitu Uninstal Driver. tym som odstranil prebytocne zariadenia a uz mi to komunikuje aj tak dik za odpoved
Ale problem bol umna zasadny ze som netusit ze korg vyzaduje mat naistalovane ovladace v prvej stranke zoznamu zariadeni.
Potom ho necita
Treba pouzit utilitu Uninstal Driver. tym som odstranil prebytocne zariadenia a uz mi to komunikuje aj tak dik za odpoved
- pavlii
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Jo aha - ano, tohle je problém a ovladač pro KORG musí být v první desítce (také jsem s tím zápasil při rozchozování připojení KORG Monologue k jejich Library aplikaci). Windows si v tom dělají tak trochu "bordel" a ta utilita od KORGu, pomocí které lze odstranit ty nesmyslné výskyty USB připojení, je prostě fajnová.
Tak príma, že to chodí a díky za info!
P.
Tak príma, že to chodí a díky za info!
P.