Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Midi Mapping CC 11 v Cubase12 Pro

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: so listopad 04, 2023 2:40 pm    Předmět: Midi Mapping CC 11 v Cubase12 Pro Citovat

Poradi mi niekdo jednoduchy a zrozumitelny navod na premapovanie controleru Korg Nanokotrol2 aby mi zvoleny fader zapisoval v automatizacii midi povele. Napr moze byt hned ten prvy no stale mi hlasi ze ide na kanale 1.Ale ja by som ho chcel nech mapuje midi CC11 Expresion.A ten dalsi aby napr mapoval CC2 Breath control. tu je tutorial o tejto problematike no aj tak m ito nefunguje

https://www.youtube.com/watch?v=zUjVFNzMt_s

Nejak mam zmatok jak to nastavit. ci v Midi Remote alebo na stope.V nainastalovanom Programe Korg Control Editor mi to zase odmieta nacitat Nanokontrol2. Dakujem
Romes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 06, 2023 8:38 am    Předmět: :-) Citovat

No je potřeba poněkud rozlišovat:

MIDI Remote není o MIDI CC#, ale o poněkud jiných zprávách. Nicméně vznikají tak automatizační stopy a tyto lze konvertovat na data MIDI CC#

Nejideálnější je nastavení všech parametrů na konkrétním kontroleru, čili aby požadovaná data byla již vysílána do MIDI. Kanál s tím nijak nesouvisí Smile podstatné je to číslo MIDI CC#

Pokud toto daný kontroler neumožňuje, tak bych osobně (ve verzi Cubase Pro) volil MIDI Input Transformer, který příchozí MIDI data v reálném čase převádí na jiné. Čili zde by bylo jedno jednoduché pravidlo: příchozí MIDI CC# převést a zapsat do MIDI stopy jako požadovaný MIDI CC#.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: po listopad 06, 2023 6:28 pm    Předmět: Citovat

Jo dik ano to som pospletal ja viem ine je midi remote a ine je mapping CC# control.
Ale problem bol umna zasadny ze som netusit ze korg vyzaduje mat naistalovane ovladace v prvej stranke zoznamu zariadeni.
Potom ho necita
Treba pouzit utilitu Uninstal Driver. tym som odstranil prebytocne zariadenia a uz mi to komunikuje aj tak dik za odpoved
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st listopad 08, 2023 9:50 am    Předmět: :-) Citovat

Jo aha - ano, tohle je problém a ovladač pro KORG musí být v první desítce (také jsem s tím zápasil při rozchozování připojení KORG Monologue k jejich Library aplikaci). Windows si v tom dělají tak trochu "bordel" a ta utilita od KORGu, pomocí které lze odstranit ty nesmyslné výskyty USB připojení, je prostě fajnová.

Tak príma, že to chodí Smile a díky za info!

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: po listopad 13, 2023 11:42 am    Předmět: Citovat

Jo je to naozajstny chaos. No este by som poprosil vysvetlit ten MIDI Input Transformer. Je to velmi zaujimave a netusim ako sa stym pracuje.
romes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 13, 2023 12:20 pm    Předmět: :-) Citovat

Jaká je verze Cubase?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: po listopad 13, 2023 7:22 pm    Předmět: Citovat

Cubase 12 Pro
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út listopad 14, 2023 7:58 am    Předmět: :-) Citovat

OK. Udělám to do nějakého krátkého článku, to by mohla být legrace Smile počítám, že čas nijak netlačí; potom postnu link.

Dík za námět, P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: út listopad 14, 2023 9:25 am    Předmět: Citovat

Tak to by ma velmi potesilo. Verim ze aj dasich pouzivatelov cubase.
romes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 20, 2023 1:37 am    Předmět: :-) Citovat

Zdravím, takže slíbený článek je ZDE.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
romes



Založen: 22.4.2010
Příspěvky: 7
Bydliště: Slovensko

PříspěvekZaslal: čt listopad 23, 2023 10:46 pm    Předmět: Citovat

Dik . Je to paradne vysvetlene. Uz sa stym ucim a zoznamujem.Ano presne toto som chcel dosiahnut a je to super. Velka vdaka za takuto chut pomoct.
z pozdravom Romes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1181
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: pá listopad 24, 2023 8:57 am    Předmět: :-) Citovat

Rádo se stalo Smile

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com