Automatická korekce
Automatická korekce
Zdravím vás. Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká automatická korekce, která by "zarovnala" tóny do správné pozice, konkrétně, aby všechny byly v tempu a ne jedna dříve a druhá zase později a podobně. Problém způsobuje lehká latence při přenosu MIDI a samozřejmě můj metronom v hlavě
Nejedná se o nic extrémního, ale zajímalo by mě, jestli existuje tato možnost nebo jestli musím všechno editovat ručně. Děkuji za přečtení a případné komentáře.

Re: Automatická korekce
Zdravím,
jistě, říkáme tomu kvantizace (Quantize). Otevřete Key Editor a stiskněte klávesovou zkratku Q.
Samozřejmě je potřeba správně nastavit mřížku.
jistě, říkáme tomu kvantizace (Quantize). Otevřete Key Editor a stiskněte klávesovou zkratku Q.
Samozřejmě je potřeba správně nastavit mřížku.
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Děkuju moc!
- pavlii
- Kontaktovat uživatele:
Tak. A jen podotknu, že se dá použít buď rovnou při záznamu nebo až ex-post při zpracování již nahraného materiálu.
P.
P.
Zdravím,
Jestliže nahrajete bez kvantizace, máte vždy k dispozici původní (nekvantizovaný) záznam díky tomu, že kvantizace je proces v reálném čase. Kdykoliv můžete kliknout na Reset Quantize a třeba změnit nastavení kvantizace.
prosím, nikdy to nedělejte! Absolutně to nedává smysl. Pokud data budete kvantizovat už během záznamu, už nikdy se nedostanete k původnímu živému záznamu.
Jestliže nahrajete bez kvantizace, máte vždy k dispozici původní (nekvantizovaný) záznam díky tomu, že kvantizace je proces v reálném čase. Kdykoliv můžete kliknout na Reset Quantize a třeba změnit nastavení kvantizace.
Čeština pro Cubase
- pavlii
- Kontaktovat uživatele:
Ano - já to nikdy nepoužíval, jen mi přišlo vhodné to zmínit, když to technicky program umožňuje. Případnou (ne)výhodu a/nebo logičnost použití bych ponechal na konkrétním uživateli.
Za sebe - zcela souhlasím s názorem nepoužívat.
P.
Za sebe - zcela souhlasím s názorem nepoužívat.
P.
Zkoušel jsem obojí a budu si o tom muset více pročíst, protože po kvantizaci, ať už během nahrávání nebo po, musím dále editovat, jelikož některé tóny se přiřadí "za osu", pokud se bavíme o automatické kvantizaci během nahrávání, ale nebylo to tak strašné, jako když jsem dělal kvantizaci po nahrání. Ještě se mám co učit. Každopádně ještě jednou díky!