Error code

Diskuze o programu Cubase (Windows/MacOS X)

Moderátoři: JJ, PK, JP

Odpovědět
jakodel

Error code

Příspěvek od jakodel »

Dobrý den přeji. Chtěli jsme aktivovat Cubase LE 10.5 na 14, přišel nám kód a chtěl jsem jej zaregistrovat v mém účtu a vyběhla mi zpráva s error kódem "dre-426" . Co to prosím znamená?
Cubase 10.5
Wavelab 8.5
MAJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Error code

Příspěvek od MAJ »

Zdravím,
nikdy jsem tenhle kód chyby neviděl. Ale tady někdo řeší stejný problém.

Mimochodem, update z Cubase LE 10.5 na LE 14 je zdarma.

Takže je otázka, jaký update/upgrade přesně jste koupil. Možná upgrade na Cubase Elements? Nebo naopak špatný upgrade z Cubase Elements?
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer at Steinberg Media Technologies GmbH
james29

Příspěvek od james29 »

Ahoj všem,

byl jsem k vám odkázán z hudebního fora a obracím se s prosbou o pomoc a radu. Mám Cubase 11 LE, bohužel jsem propásl období přechodu na nový systém správy licencí. Ted jsem přizván do většího projektu a budu míchat nahrávky z Cubase 14 Pro. Bohužel mě nejde otevřít nahrávka. když otvírám soubor CPR začne se to načítat a hodí to chybovou hlášku. Může to být nekompatibilitou verzí Cubase?
A lze z mé verze upgradovat na verzi 14 vyšší než lE aniž bych platil cenu za novou plnou licenci?
Moc děkuji za radu
MAJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAJ »

Zdravím,
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Mám Cubase 11 LE, bohužel jsem propásl období přechodu na nový systém správy licencí.
jakožto majitel licence Cubase LE máte nárok na nejnovější verzi zdarma. Požádejte si o update na Cubase LE 14 zde (je lepší zmínit (@) Matthiase, aby o zprávě věděl).
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Ted jsem přizván do většího projektu a budu míchat nahrávky z Cubase 14 Pro.
Je potřeba být si vědom rozdílů mezi Pro a LE. Včetně toho, že LE nemá tolik plug-in, tolik stop a spoustu funkcí. Pokud se jedná o rychlý, časově omezený projekt, nebylo by lepší stáhnout Cubase 14 Pro Trial, která je plně funkční po dobu 60 dní a pracovat v Pro verzi (a pak si za peníze na projektu vydělané Cubase koupit)?
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm když otvírám soubor CPR začne se to načítat a hodí to chybovou hlášku.
Jakou chybovou hlášku přesně to hodí?
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Může to být nekompatibilitou verzí Cubase?
Obecně, soubory by měly být zpětně kompatibilní. Formát je stejný pro všechny edice Cubase. Teoreticky by to neměl být problém, ale záleží na tom, jakou hlášku vidíte, pak budeme vědět víc.
Čeština pro Cubase
james29

Příspěvek od james29 »

MAJ píše: úte kvě 13, 2025 8:55 am Zdravím,
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Mám Cubase 11 LE, bohužel jsem propásl období přechodu na nový systém správy licencí.
jakožto majitel licence Cubase LE máte nárok na nejnovější verzi zdarma. Požádejte si o update na Cubase LE 14 zde (je lepší zmínit (@) Matthiase, aby o zprávě věděl).
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Ted jsem přizván do většího projektu a budu míchat nahrávky z Cubase 14 Pro.
Je potřeba být si vědom rozdílů mezi Pro a LE. Včetně toho, že LE nemá tolik plug-in, tolik stop a spoustu funkcí. Pokud se jedná o rychlý, časově omezený projekt, nebylo by lepší stáhnout Cubase 14 Pro Trial, která je plně funkční po dobu 60 dní a pracovat v Pro verzi (a pak si za peníze na projektu vydělané Cubase koupit)?
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm když otvírám soubor CPR začne se to načítat a hodí to chybovou hlášku.
james29 píše: pon kvě 12, 2025 8:47 pm Může to být nekompatibilitou verzí Cubase?
Obecně, soubory by měly být zpětně kompatibilní. Formát je stejný pro všechny edice Cubase. Teoreticky by to neměl být problém, ale záleží na tom, jakou hlášku vidíte, pak budeme vědět víc.
Ono se jedná o neziskový projekt takže tam na plnou verzi nevydělám a rád bych do budoucna na nějajkou vyšší verzi měl tak řeším jak nejlevněji upgradovat a zároven jak se dostat do toho mixu
james29

Příspěvek od james29 »

MAJ píše: úte kvě 13, 2025 8:55 am Zdravím,
Posílám chybovou hlášku, nemám Cubase LE ale Cubase 11 Elements
CUBASE.jpg
CUBASE.jpg (79.25 KiB) Zobrazeno 798 x
MAJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAJ »

Zdravím,
james29 píše: úte kvě 13, 2025 3:12 pm nemám Cubase LE ale Cubase 11 Elements
Tak tu bohužel zdarma aktualizovat nelze. Musel byste zakoupit update. Z Elements 6-11 je na Cubase Elements 14 Update za 49,99 €. Ještě stále ho lze koupit. E-licenser server se bude vypínat 20.5.2025. Zkuste ale předtím stáhnout Cubase Elemets 14 Trial, abyste zjistil, zda tam projekt otevřete.

Opět, zkušební doba na Cubase Elements je 60 dní. Celkem tedy zkušební doba Elements + Pro na 120 dní (pokud Vám stačí Elements).
james29 píše: úte kvě 13, 2025 3:12 pm Posílám chybovou hlášku, nemám Cubase LE ale Cubase 11 Elements
CUBASE.jpg
Obávám se, že s tímto nic neuděláme. Jedině zkusit, zda projekt otevřete v Cubase Elements 14 Trial, a pak případně zakoupit update na Cubase Elements 14, pokud to bude fungovat.
Čeština pro Cubase
james29

Příspěvek od james29 »

Trochu se ztrácím v těch licencích, To co mám se jmenuje CUBASE LE AI Elements 11 version 11.0.0 Build 300
Tak nevím jestli je to LE nebo Elements... Pokud se v tom někdo orientuje, poradí co tedy mám? Chtěl bych koupit upgrade na 14 vezi artist nebo PRO tak abych koupil správný upgrade. Jestli jsem to správně našel na stránkách Steinberg mělo by to stát nějakých 49 E
Děkuju
MAJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAJ »

Zdravím,
james29 píše: stř kvě 14, 2025 3:44 pm To co mám se jmenuje CUBASE LE AI Elements 11 version 11.0.0 Build 300
Přesnou licenci najdete buď když v Cubase otevřete About Cubase a nebo ještě lépe když otevřete eLicenser, tam vidíte přesbou licenci.

Mimochodem, 11.0.0 určitě nebyla poslední aktualizace Cubase 11.0.40.

Cena se bude lišit podle toho, jestli máte edici LE nebo Elements. Porovnání Cubase Artist a Pro (resp. všech edicí Cubase) najdete zde.
Čeština pro Cubase
Odpovědět