Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

praskání při přehrávání v Cubase

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
root



Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2010 3:39 pm    Předmět: praskání při přehrávání v Cubase Citovat

Potřeboval bych radu co mám dělat, když se mi při přehrávání záznamu stává, že místo čistého záznamu slyším silné praskání a zvuk je velmi zkreslený. Stačí ale otevřít správce úloh a praskání ustane. Bohužel většinou jen na moment. Mám Cubase V 1 a Lexicon Lembda. Dříve jsem tento problém míval jen občas, po zakoupení nového PC je to však pořád a prakticky se s tím nedá pracovat. V multimedia setup jsem zkoušel nastavit bufer, ale moc se to nezlepšilo. Jestli máte někdo podobnou zkušenost, budu vděčný za radu. Mám W7 64bit, Intel i3 a 4GB RAM, HDD 7200 ot. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1871

PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2010 6:11 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
jako první radu bych řekl zvětšit velikost bufferu. Jaké používáte plug-iny, kolik? Kolik stop? Dále bych doporučil updatovat ovladače zvukové karty a také nainstalovat ovladače základní desky (nikoliv od Microsoftu, ale originál od výrobce).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
root



Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: út leden 04, 2011 10:30 am    Předmět: Citovat

Díky za odpověď. Plug-iny používám pouze dodané od Lexiconu a počet stop audio je max. 8, midi 2. Ovladače základní desky jsou originální (jedná se o PC Lenovo All-in-One). Ovladače zvukové karty jsem instalovat nové, jelikož OS je 64 bitový. Na CD jsou pouze 32bit ovladače.
Velikost buferu jsem měnil dle naveržených hodnot z testu. Mohu zkusit ještě nastavit větší velikost ručně. Uvidíme.
Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
valsolim



Založen: 16.2.2010
Příspěvky: 88
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út leden 04, 2011 10:47 am    Předmět: Citovat

Jestli jsem to pochopil správně, máte Cubase 5.1, poslední aktualizace je však 5.5.2, tím bych začal. Dále: používáte Cubase 32bit nebo 64bit? (Na 64-bitovém OS je totiž možné použít obojí.) Pokud jste nainstaloval 64-bitovou verzi Cubase, nastává problém pouze při zapnutých pluginech, nebo i bez nich? Jestliže máte Cubase 64bit a používáte pluginy od Lexiconu, které jsou pravděpodobně 32-bitové, Cubase je musí přemostit pomocí VSTBridge a tato pomůcka nefunguje vždy správně, s některými pluginy třetích stran má výrazné problémy.

Jo a ještě pro jistotu: jste si jistý, že Vaše Cubase opravdu používá řadič od Lexiconu a ne nějaký obecný? Mrkněte do Menu-> Devices->VST Audio. Jinak další možnost je namísto řadiče od Lexiconu zkusit ASIO4ALL, ten funguje často lépe než originál od výrobce, i když o některé přídavné funkce své zvukovky tím zase můžete být ochuzen.

--
Mila
_________________
Cubase 6, WaveLab 7, Windows 7 (64bit), Plogue Bidule, MeldaProduction MTotalBundle, HALion 4
Steinberg MR816csx, Presonus DigiMax FS, ART HeadAmp 6 Pro
Steinberg CC121, TC Electronic Konnekt 24D, Yamaha KX49
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1040
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út leden 04, 2011 12:12 pm    Předmět: :-) Citovat

Mno pokud si matně vzpomínám, tak Lambda nemá nic, o co by mohla být ASIO4ALL ochuzena Wink Jo karta s interními DSP a routovacími možnostmi je samozřejmě jiná.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
root



Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 9:32 am    Předmět: Citovat

Ano řadič od Lexikonu používá. Problém je již vyřešen. Po tipu na nastavení bufferu jsem našel na internetu návod jak to správně udělat a opravdu to pomohlo. To nastavování je ale tak ukryto, že jsem na to hned nepřišel.
Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1040
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 9:36 am    Předmět: :-) Citovat

Tak sem postni screenshot nebo odkaz, ať to ušetří hledání jiným Wink

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
root



Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4
Bydliště: Litovel

PříspěvekZaslal: st leden 05, 2011 8:07 pm    Předmět: Citovat

Takže je to v Menu Device/Device Setup/VST Multitrack/Control panel/Lambda Stream Reliability. Taky ještě v Control Panel/Expert/Multi Procesing - vypnout.[/img]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com