Zdravím ve spolek,
uvažuji o koupi nového PC a když jsem si po netu zjišťoval co a jak tak jsem narazil i na tuto zprávu https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... CPU-setups
Protože ve svém okolí nemám nikoho s takovým procesorem tak bych se chtěl zeptat zde. Zda jste ve Steinbergu testovali jestli už MS neprovedl opravu? Mám Cubase PRO 9.0.
Předem díky za odpověď.
Win 10 vs CPU 8C/16T
Zdravím,
nejsem úplně Windows expert...
ASIO Guard dělá to, že pokud není ASIO vytíženo úplně naplno, kouká se kousek dál dopředu a počítá si data už dopředu. To je vše. Jediný důvod mě napasá, že tam mohl být nějaký problém s časováním. Že to počítač úplně dobře neodhadl, kdy a jak daleko se můře koukat.
nejsem úplně Windows expert...
ASIO Guard dělá to, že pokud není ASIO vytíženo úplně naplno, kouká se kousek dál dopředu a počítá si data už dopředu. To je vše. Jediný důvod mě napasá, že tam mohl být nějaký problém s časováním. Že to počítač úplně dobře neodhadl, kdy a jak daleko se můře koukat.
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer at Steinberg Media Technologies GmbH
Díky za odpověď.
U Win 7 se mi to nedělo. S podstatně slabším procesorem a polovic RAM (8GB).
Na Win 10 se to chová "divně". Když začnu nový projekt tak to šlape. Ale jakmile již otevřu jakýkoli projekt i ten, který se chvoval na začátku korektně, tak to začne vynechávat. Když guard v otevřeném projektu vypnu a zapnu tak zas to funguje. Asi to bude tím jak píšeš. Zkusim se ještě někde prohrabat ve Win.
U Win 7 se mi to nedělo. S podstatně slabším procesorem a polovic RAM (8GB).
Na Win 10 se to chová "divně". Když začnu nový projekt tak to šlape. Ale jakmile již otevřu jakýkoli projekt i ten, který se chvoval na začátku korektně, tak to začne vynechávat. Když guard v otevřeném projektu vypnu a zapnu tak zas to funguje. Asi to bude tím jak píšeš. Zkusim se ještě někde prohrabat ve Win.
Zdravím,
zkuste si vzít napomoc LatencyMon aplikaci.
zkuste si vzít napomoc LatencyMon aplikaci.
Čeština pro Cubase
Tam LatencyMon nic nenašel. Vše v zeleným a problém přetrvával. Tak jsem ještě v Cubase activoval Steinberg Audio Power Scheme a pro jistotu jsem ještě zvýšil Audio Prioritu na boost. A už to vypadá, že by to mohlo být v pohodě. Zkusil jsem dát i co nejmenší buffer na 64 samples. Tak se při spuštění přehrávání asi 2x zvuk cukne, ale pak už v pohodě. Chápu, že už je to hraniční nastavení, ale ve finále to počítač dá. Děkuji vám Martine za věnovaný čas a ať se daří.