Děkuji za zájem

popíšu to na příkladu.
V prostoru/prostředí, kde se vyskytují trvalé/časté slabé i občasné silné/velmi silné zvuky, bude instalován všesměrový mikrofon. Typicky by to mohla být například silnice, kde není velký/hustý provoz, ale jsou tam i různé běžné slabší venkovní ruchy.
Signál z mikrofonu jde přes bránu/gate, kde se nastaví, co je závadný slabý ruch a co zájmový zvuk. (v našem případě cokoli silnějšího - průjezd auta, hlasitý hovor chodců atp.. Já to prozatím testoval ve vnitřním prostředí, kde bylo ticho a zvuky jsem si tam vytvářel sám, takže brána nebyla třeba.
Dále signál v mém případě putoval prostřednictvím vstupu zvukovky do monoDelay v Cubase. Ten byl nastaven dle popisu (viz první příspěvek)
To znamená, že opakovací smyčka byla i při maximu pouze 5s, což je pro mne málo, ale popíšu to tak, jak to bylo s tím, že v reálu se zvuk bude pouštět do jiného prostoru, takže nehrozí problém zpětné vazby. V uvedeném příkladu použití by to bylo například v místnosti domu u ulice, kde je zvuk snímán. (já měl při testu sluchátka)
První zvuk sejmutý mikrofonem se ozve ve sluchátkách po 5ti sekundách a pak zase za dalších 5 sekund pořád dokolečka. Druhý zvuk, který přijde po čase, se ozve opět poprvé po 5ti sekundách a pak zase za dalších 5 sekund pořád dokolečka v 5ti sekundových intervalech. Takto je to samozřejmě dál i s dalšími zvuky, ovšem v reprodukci, jak se ty předešlé zvuky stále cyklicky opakují, vytvoří to za čas celkem slušnou častou a stále houstnoucí směs zvuků, která se po delším čase stane téměř souvislou. Nastavením lze dokázat, že staré zvuky se mírně zeslabují (typická funkce ozvěny) a tím pádem nedojde k přesycení. Samozřejmě na to oddálené přesycení bude působit i to razantní prodloužení smyčky. Jak jsem psal, pro mne by ideální bylo více než 5 minut třeba i až 15 minut, aby se vytvořil efekt, který potřebuji ve své instalaci.
V tomto případě by člověk v místnosti, který by se na zvuky nesoustředil a bral by to jen jako přirozenou zvukovou kulisu, měl dojem, že venku jezdí po silnici stále více a více aut a chodí stále více a více chodců. Pokusně bych to předem nastavil tak, aby i po dlouhé době nedošlo k přesycení zvukové smyčky zvuky, které by pak působilo nepřirozeně.
Pokud bude třeba, ještě dovysvětlím ,-)