Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prosím o pomoc s Multiple channel exportem

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ed



Založen: 31.12.2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: pá únor 05, 2021 6:19 am    Předmět: Prosím o pomoc s Multiple channel exportem Citovat

Dobrý den. Při Multiple channel exportu např. 8 mono audio stop bicích, které mám editované, s insert efekty a chci si vytvořit submix, se do stop exportovaných jako Interleaved - Mono, nezahrne nastavený Pre-Gain. V případě, že exportuji jako Stereo, jsou stopy exportovány včetně pre-gainu.
Je to obvyklé chování, případně, jak nejlépe dosáhnout požadovaného výsledku? Tzn, export mono stopy v monu, s přidaným insert efektem a nastavením pre-gain na požadovanou hodnotu? Děkuji

Cubase 11 pro, Win
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 6:10 pm    Předmět: :-) Citovat

Jaké je chování při "Render Tracks" postupu? Čili ne "Export Audio Mixdown".

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 6:44 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
prosím, jak máte nastaveno "Interleaved - Mono"? Funguje to stejně v režimu Single i Multi?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ed



Založen: 31.12.2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 7:23 pm    Předmět: Citovat

Omlouvam se, napsal jsem to špatně Smile Když to exportuju jako interleaved, tak mam z mono stopy exportovanou stereo stopu s veškerým nastavením to pracuje správně. Ale když exportuju mono stopu jako mono, tak výsledný export není s pre gain. Ano, stejne se to chová v režimu single i multi.

Render tracks bych raději použít nechtěl.
děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ed



Založen: 31.12.2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 7:58 pm    Předmět: Citovat

nooo, prave jsem zkusil misto Stereo Out vytvořit Mono Out, nasměroval jsem tam vybrané audio stopy, provedl export a vypadá to v pořádku Smile. Netuším, jestli je to zprávný způsob, ale zřejmě to funguje...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 8:09 pm    Předmět: :-) Citovat

Pro zajímavost: proč nepoužít Render Tracks?

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ed



Založen: 31.12.2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 9:13 pm    Předmět: Citovat

Je to v souvislosti s novou funkci exportu v Cubase 11, změna pracovního postupu. Dříve jsem Render používal, ale občas se mi stalo, že jsem přeslechl špatně nastavený crossfade ve střihu(bici) a po užiti komprese se objevil "kopanec" tak oprava znamenala o několik operací navíc. Submixy dělam stale, a tak mi příjde jednodušší udělat opravu v projektu editace a vyexpotrovat si stopy, než mazat a zase rendrovat a přeposílat si stopy jinam. V submixu si připravuju samply, když je třeba a mohu je hned zkoušet přimíchávat do stopy, kde mam celou soupravu a slyším hned výsledek. Tímhle postupem se mi to dělá, snadno a přehledně. Render používám při "vylití" stop ze sampleru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2021 10:41 pm    Předmět: :-) Citovat

Aha. Já to ještě nezkoušel, ale jen podle manuálu mi přijde, že Render Tracks "vyleje" výstup stopy, kdežto Export Audio Mixdown provede prakticky totéž s tím, že v tom dialogu je mrtě volitelných věcí navíc (včetně toho, co šechno exportovat). Pokud bychom se ale bavili o dílčích stopách, tak mi přijde, že výsledek musí být totožný a prakticky i na stejný počet kliknutí. Na teoretický pokuk teda zatím nevidím praktický rozdíl.

Zmíněný popis u crossfade se přece po funkici Export Audio Mixdown projeví taky, to mi nepřijde jako šťastný příklad..

Ale tak jako tak dík za popis postupu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ed



Založen: 31.12.2009
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: ne únor 07, 2021 10:57 am    Předmět: Citovat

Pavlii, máte pravdu. Teoreticky by ani nevadilo, že se vyexportuje mono stopa jako stereo, to je spíš takové to moje "Na pohled" Very Happy . V Render Tracks mi to prříjde právě takové zdlouhavé.. Odmutovat stopy, udělat upravu, smazat rendrované, rendrovat znovu a znovu posílat do submixu.. atd. krom tohoho nabývá počet stop a zabírají víc místa na disku i díky tomu, že si stopy ještě posílám do sub mixu. Samozřejmě, že tento postup nemusí vyhovovat každému. Když dělám jednu songu, tak to kolikrát ani neřeším a vše dělám v jednom projektu. Když ale pracuju na vícero skladbácha tak si už gainově a fázově ošetřené stopy dávám do připraveného templatu, tak mi to čas hodně ušetří a hlavně dosáhnu stejných hlasitostí stop.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2021 10:25 am    Předmět: :-) Citovat

V pohodě, každý má nějaký postup a podstatný je výsledek. Dotazem jsem nechtěl rozhodně nic dehonestovat Wink

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2021 1:01 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
z mho pohledu má Render In Place (RIP) smysl, pokud chci soubor zpět importovat do projektu, což RIP udělá automaticky. Samozřejmě to lze nastavit i v okně Export Audio Mixdown, ale RIP jde dál. Je rovnou možné zdrojové stopy umlčet nebo schovat nebo úplně smazat.

RIP má také smysl, pokud chci exportovat pouze část stopy (vybrané události nebo party) a ještě víc, pokud jich je vícero najednou. To už je v Export Audio Mixdown nutné řešit pomocí Cycle Markers, které si nejdříve musím vytvořit.

Naopak Export Audio Mixdown má smysl, pokud mají jít soubory někam ven. RIP neumožňuje tak přesné nastavení výstupního souboru. Navíc RIP soubory je následně nutné hledat ve složce a podložkách daného projektu, zatímco při Export Audio Mixdown si zvolím složku, kam se mají soubory uložit.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2021 11:12 am    Předmět: :-) Citovat

Jo. Ale v Render Tracks dialogu je taky volba adresářové cesty výstupního souboru. Ale jinak samozřejmě - jsou to poněkud jiné pomůcky podle toho, co člověk spíš potřebuje udělat.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com